EURBANITIES 2.0

Eurbanities 2.0 este un proiect internațional dezvoltat printr-un parteneriat strategic în inovație de tip Erasmus +. Echipa proiectului este una multidisciplinară, compusă dintr-un consorțiu internațional condus de Comparative Research Network – o organizație cu sediul în Germania/Berlin în colaborare cu echipe din Polonia (Universitatea JAGIELLONIAN Krakow), România (ATU), Italia (MineVaganti și EuroNet), Austria (StadtLabor) și Suedia (Change Maker) .

Obiectivul principal al proiectului Eurbanities 2.0 este acela de a încuraja cetățenii, organizațiile civice, tinerii, profesioniștii și reprezentanții autorităților locale în implicarea activă în și pentru dezvoltarea echitabilă și durabilă a cartierelor urbane din orașele europene, prin utilizarea unui instrument de învățare bazat pe jocuri.

Eurbanities 2.0 este un instrument civic proiectat să vină în completarea ediției precedente a proiectului Eurbanities 1.0 finalizat în 2018 în care ATU a fost de asemenea partener. Concret, Eurbanities 2.0. va crea a doua parte a jocului și a curriculumului EUrbania pregătite în primul proiect, prin preluarea procesului de educație pentru participare civica a cetățenilor din punctul în care s-a oprit în prima parte a jocului. Partea 1 a Eurbanities s-a concentrat asupra procesului prin care cetățenii recunosc necesitatea implicării lor active pentru dezvoltarea socială incluzivă și durabilă a vecinătății lor, modul în care își analizează situația civica, obiectivele și instrumentele posibile de intervenție și, în final, modul în care își construiesc comunitățile și modul prin care devin parteneri activi ai autorităților locale și ale altor părți interesate pentru a implica schimbări sociale reale în cartiere. „Sfârșitul fericit” al jocului Eurbania a deschis perspectiva unui proces în care cetățenii, părțile interesate și autoritățile locale sunt implicate în mod egal în dezvoltarea unui mediu de viața echitabil și durabil în cartier.