ELTISplus

Diseminare și sprijin în domeniul aspectelor energetice ale transportului urban
atu_ELTISplus

Durata proiectului:

05/2010 – 08/2013

 

Categorie:

Mobilitate Durabilă

 

Website proiect:

eltis.org

www.mobilityplans.eu

 

Finanțare:

 

Parteneri:

Forschungsgesellschaft Mobilität – FGM-AMOR, Austria

Rupprecht Consult, Koln, Germania

Asociația pentru Tranziția Urbană ATU,  Romania

Edinburgh Napier University, Marea Britanie

Regional Environmental centre, Szentendre, Ungaria

Mobiel 21, Belgia

POLIS, Bruxelles, Belgia

Union of Baltic Cities, Turku, Finlanda

Technische Universität Dresden, Germania

TRT Trasporti e Territorio, Italia

TOPCAM, Austria/Germania

Consorţiul ELTISPlus aduce experienţă şi inovaţie, în egală măsură dezvoltării şi promovării site-ului ELTIS cât dezvoltării și implementării Planurilor de Dezvoltare Urbană Durabilă pe teritoriul Uniunii Europene şi nu numai.

Strategia globală o reprezintă rularea unui proiect integrat în care cele două subiecte principale relaționate beneficiază din aceaastă sinergie.

Secțiunile necesare site-ului ELTIS vor fi actualizate: legislaţie şi finanţare UE, politici; instrumentele pentru practicieni vor fi actualizate şi revizuite şi mai strâns legate de Planurile de Dezvoltare Urbană Durabilă (SUMP); noi secțiuni vor fi abordate şi extinse privind oportunităţile de finanţare, formare şi schimb de personal.

O atenţie deosebită va fi acordată ştirilor, dezvoltând noi sisteme ce se vor alimenta în mod obișnuit cu ştiri de la agenţiile de presă, precum şi un sistem de “corespondenţi ELTIS” pe întreg teritoriul Europei. În ceea ce priveşte studiile de caz, evaluarea existentă arată că aceasta este o parte extrem de apreciată a site-ului. I se va acorda astfel o atenţie deosebită prin intermediul sistemului de experţi ce dezvoltă şi controlează studiile caz.

Elementul SUMP al proiectului va încerca mai întâi să adune o imagine clară a stadiului actual al SUMP pe teritoriul Europei, utilizând interviuri cu experți şi două ateliere de lucru, ghidate de cadrul stabilit în manualul SUTP, al proiectului PILOT. Întreaga activitate își va canaliza eforturile pentru o înţelegere clară a conținutului unui Plan de Mobilitate Urbană și a situațiilor în care definiţiile şi înțelegerea acestui concept diferă Acest lucru va alimenta două seminarii de experţi şi concluziile generate vor fi utilizate pentru a produce un document cu recomandări privind domeniul de aplicare, conţinutul şi procesul de pregătire SUMP.

Publicații proiect

Ghid pentru Participare Publică
Ghid pentru Participare Publică

Echipa proiect

Irina Zamfirescu

Project Manager

Vera Marin

Project Manager

Claudia Pamfil

Project Manager